четвер, 17 жовтня 2013 р.

Європейський тиждень місцевої демократії

В центрі цьогорічного Європейського тижня місцевої демократії, який проходить з 14 по 20 жовтня, будуть питання мотивації громадян до участі у процесах прийняття рішень на місцевому рівні. За рішенням Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи визначено провідну тему Європейського тижня 2013 року: «Активна громадянська позиція: голосування, залучення, досвід». 
Проведення Тижня в Україні відповідно до міжнародно-правових зобов’язань нашої держави затверджено Указом Президента України від 27 вересня 2007 року № 922/2007 «Про Європейський тиждень місцевої демократії».



Європейський тиждень місцевої демократії - загальноєвропейська ініціатива Ради Європи, що координується Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи, і яка спрямована на розвиток діалогу між місцевими обраними представниками  та громадянами, який сприятиме подоланню дефіциту демократії. Провідна тема, обрана для тижня 2013 року, передбачає кроки до поліпшення підзвітності депутатів на місцевому та регіональному рівнях. Ключовим елементом демократії на місцевому рівні є тісна взаємодія між громадянами та місцевими обраними представниками. Провідна тема Європейського тижня  у 2013 році співзвучна з «Європейським роком громадян», який оголосив Євросоюз. Ці заходи доповнюватимуть один одного.
Завданнями Тижня є розповсюдження інформації про діяльність місцевих органів влади, ознайомлення громадян з основними принципами їх роботи, привернення уваги населення до того, що їхня участь у місцевих справах є найважливішим чинником життєздатності демократії. Поширення інформації про різні форми та можливості участі в прийнятті рішень на місцевому рівні повинне сприяти розширенню участі громадян у соціальному, культурному, економічному та політичному житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар